The MASM Forum Archive 2004 to 2012
Welcome, Guest. Please login or register.
November 17, 2018, 01:13:23 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
128553 Posts in 15254 Topics by 684 Members
Latest Member: mottt
* Home Help Search Login Register
+  The MASM Forum Archive 2004 to 2012
|-+  Project Support Forums
| |-+  IDE Development and Support
| | |-+  New Site
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: New Site  (Read 6707 times)
Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



New Site
« on: April 21, 2011, 09:55:16 PM »

I created a new site for CoderStudio IDE.
Whichever is interesting can download this
without registration from here.

Manos.
Logged

qWord
Member
*****
Posts: 1425



Re: New Site
« Reply #1 on: April 21, 2011, 10:18:48 PM »

really nice.

However,what about autocompletion (like microsoft's IntelliSense)?

qWord
Logged

FPU in a trice: SmplMath
It's that simple!
jj2007
Member
*****
Gender: Male
Posts: 6011



Re: New Site
« Reply #2 on: April 21, 2011, 10:56:51 PM »

Looks nice.
First attempt to build resulted in "Can't create process".
So I created a project, and now assembly (F5) works.
Build & execute fails with "file not found: Res\IDB_TOOLBAR.bmp"
There is no such toolbar in my project...

Now I see that "New project" adds apparently an include file and a resource file to my existing complete source Roll Eyes
Logged

Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #3 on: April 22, 2011, 06:47:29 AM »

However,what about autocompletion (like microsoft's IntelliSense)?
qWord

I am writing the API declarations.
When I finish, the autocompletion will be done.

Manos.
Logged

Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #4 on: April 22, 2011, 06:58:17 AM »

Looks nice.
First attempt to build resulted in "Can't create process".
So I created a project, and now assembly (F5) works.
Build & execute fails with "file not found: Res\IDB_TOOLBAR.bmp"
There is no such toolbar in my project...

Now I see that "New project" adds apparently an include file and a resource file to my existing complete source Roll Eyes

The IDE works about like Visual Studio 6.0.
Therefor anyone that is not familiar maybe cope with difficulties the first time.
The message:"file not found: Res\IDB_TOOLBAR.bmp" is sent if you use GoRC.
Read the ReadMe.txt before use the IDE.
Also you can download an example from my forum.

Manos.
Logged

jj2007
Member
*****
Gender: Male
Posts: 6011



Re: New Site
« Reply #5 on: April 22, 2011, 07:12:27 AM »

Read the ReadMe.txt before use the IDE.

OK, I have done that, and after some trial and error my source builds now.
Question: When I press Control F (which according to the menu should be the shortcut for "Find"), why does it insert ACK into my source?

Another small point: I try to change /SUBSYSTEM:WINDOWS to /SUBSYSTEM:CONSOLE under Project/settings/linker, but it always resets it to Windows. Why?
Logged

Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #6 on: April 22, 2011, 07:20:35 AM »

Question: When I press Control F (which according to the menu should be the shortcut for "Find"), why does it insert ACK into my source?

It is a scintilla characteristic.
In the next version, I 'll modify the Control.

Manos.
Logged

Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #7 on: April 22, 2011, 07:26:09 AM »

Another small point: I try to change /SUBSYSTEM:WINDOWS to /SUBSYSTEM:CONSOLE under Project/settings/linker, but it always resets it to Windows. Why?

The IDE resets these to the selected project type.
In the next version, I 'll add a custom option.

Manos.
Logged

jj2007
Member
*****
Gender: Male
Posts: 6011



Re: New Site
« Reply #8 on: April 22, 2011, 08:32:35 AM »

Another small point: I try to change /SUBSYSTEM:WINDOWS to /SUBSYSTEM:CONSOLE under Project/settings/linker, but it always resets it to Windows. Why?

The IDE resets these to the selected project type.

So Project/settings/linker is read-only, and the project type cannot be changed? In my apps, I frequently switch between subsys Console (for debugging) and subsys windows, so being able to change that would be a real improvement.
Logged

Dillon
Guest


Email
Re: New Site
« Reply #9 on: April 29, 2011, 11:42:01 PM »

Really nice.. we need more places to share code samples


Thanks

Dillon
Logged
Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #10 on: May 13, 2011, 04:37:54 PM »

So Project/settings/linker is read-only, and the project type cannot be changed? In my apps, I frequently switch between subsys Console (for debugging) and subsys windows, so being able to change that would be a real improvement.

In a few days, I 'll do a new upload with new features and to allow the user to put any command line option.
The first upload is mainly to collect user options and suggestions.

Manos.
Logged

Manos
Member
*****
Gender: Male
Posts: 134



Re: New Site
« Reply #11 on: May 13, 2011, 04:40:33 PM »

Really nice.. we need more places to share code samples


Thanks

Dillon

OK Dillon.

Thank you,
Manos.
Logged

Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP The MASM Forum Archive 2004 to 2012 | Powered by SMF 1.0.12.
© 2001-2005, Lewis Media. All Rights Reserved.
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!